سلام . من دختر یک سالم رو از دست دادم،همیشه از خدا میخوام که دخترمو دوباره بهم برگردونه همه به من میگن داری کفر میگی همچین چیزی امکان پذیر نیست اما من میگم فقط یه نظر خدا کافیه که هرچیز غیر ممکنی ممکن بشه فقط کافیه خدا اشاره کنه….من همچنان با این امید شب وروزمو میگذرونم و باخودم میگم چرا اینقد بیتابی کنم وقتی میتونم ازخدا بخوام دوباره دخترمو بهم برگردونه،حتی همه چیزشو نگه داشتم میگم قراره دخترم دوباره بیاد ازشون استفاده کنه، من همچنان به دعا کردنم ادامه میدم میگم خدا خودش گفته بخوان مرا تا اجابت کنم آیا من دارم ناخواسته کفر میگم ؟
از رخداد این واقعه تأسفبار حقیقتاً متأثر شدیم و امیدواریم خداوند متعال به شما و همسرتان صبر و اجر عظیم عنایت فرماید. مطمئناً گذشت از این موضوع و مصیبت برای شما و همسرتان سخت است. امام علی (علیهالسلام) میفرماید: «فَقْدُ الْوَلَدِ مُحْرِقُ الْکَبِد» (۱)؛ «از دست دادن فرزند، جگر سوز است».
باید توجه داشت که سرتاسر زندگی انسان پوشیده از تلخی و شیرینی و شکست و پیروزی میباشد. یک روز مطابق میل و خواسته انسان است و روز دیگر برخلاف آن و همه اینها از خصوصیات این عالَم و دنیای خاکی است. برای ما انسانها هر امتحانی یا بر توان و ظرفیتمان میافزاید، یا رشد و ترقی ما را به همراه دارد.
مصیبتی که بر شما وارد شده فقط مختص شما نبوده است؛ بلکه پدران و مادران زیادی هستند که همه روزه فرزند خود را به علل مختلف از دست میدهند و برخی از فرزندان در همان زمان بارداری مادر سقط میشوند و برخی دیگر در روزهای آغازین پس از تولد از بین میروند. این مسئله نمونههای زیادی در طول تاریخ دارد؛ هنگامی که ابراهیم فرزند رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) در حال احتضار بود، حضرت فرمود: ای ابراهیم! اگر نبود آن که از دست میرود، به دیار باقی میشتابد و ماندگان به رفتگان ملحق میشوند، ما به شدت بر تو اندوهگین بودیم، سپس چشمش پر از اشک شد و فرمود: دیده اشک میریزد و دل غمگین میشود و لیکن جز آن چه رضای خداست نمیگوییم و گرچه ای ابراهیم! برای تو غمناکم».(۲) این عبارات نشان میدهد رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) صبر زیادی در این مصیبت از خود نشان دادند اگرچه علاقه شدیدی به ابراهیم فرزند خود داشتند و نمونههای تاریخی فراوانی از این دست که مصیبتهای سنگین، کمر اولیاء خدا را خم کرده است.
البته هرگز نباید شما و همسرتان از مرگ فرزندتان خیلی ناراحت باشید و بیتابی نمایید و زبان به شِکوه بگشایید، چه بسا ممکن است خداوند بهجای او فرزند دیگری به شما عطا کند که از هر لحاظ بهتر از فرزند قبلی شماست.
این را هم بدانید خداوند قادرِ متعال خیر و صلاح بندهاش را بیش از هر کس دیگر میخواهد و اگر حادثهای برای انسان رخ میدهد، قطعاً مصلحت و حکمتی در کار بوده است.
خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «عَسى أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ وَ عَسى أَنْ تُحِبُّوا شَیْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَکُمْ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُون» (۳)؛ «لکن چه بسیار شود که چیزى را مکروه شمارید ولى به حقیقت خیر و صلاح شما در آن بوده، و چه بسیار شود چیزى را دوست دارید و در واقع شرّ و فساد شما در آن است، و خدا (به مصالح امور) داناست و شما نادانید».
به هر حال، باید راضی به رضای الهی باشید و با دیدی مثبت به قضیه بنگرید و باور کنید که خیر و صلاح بندگان دست خدایِ مهربان است و او بیش از هر کس دیگری به این موضوع آگاه است.
این را بدانید که در آموزههای دینی و تعالیم اسلامی مرگ فرزندان و صبر در برابر آن آثار و نتایج بسیار ارزشمندی دارد که ائمه معصومین(علیهمالسلام) در روایات متعددی بدان اشاره نمودهاند و ما به برخی از آنها اشاره میکنیم تا باور کنید که اگر شما بر این مصیبت صبر کنید، مطمئناً اجر و پاداش الهی شامل حال شما خواهد شد.
رسول گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) در روایاتی میفرمایند:
«الْوَلَدُ کَبِدُ الْمُؤْمِنِ إِنْ مَاتَ قَبْلَهُ صَارَ شَفِیعاً لَهُ وَ إِنْ مَاتَ بَعْدُ یَسْتَغْفِرُ لَهُ فَیَغْفِرُ اللَّهُ لَه» (۴)؛ «فرزند، جگر گوشه مؤمن است، اگر پیش از او بمیرد شفیع مؤمن مىگردد و اگر بعد از او بمیرد براى مؤمن استغفار مىکند و خداوند (بهواسطه آن فرزند) مؤمن را مىآمرزد».
«یُقَالُ لِلْوِلْدَانِ یَوْمَ الْقِیَامَهِ ادْخُلُوا الْجَنَّهَ فَیَقُولُونَ یَا رَبِّ حَتَّى یَدْخُلَ آبَاؤُنَا وَ أُمَّهَاتُنَا قَالَ فَیَأْبَوْنَ فَیَقُولُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مَا لِی أَرَاهُمْ مُحْبَنْطِئِینَ ادْخُلُوا الْجَنَّهَ فَیَقُولُونَ یَا رَبِّ آبَاؤُنَا فَیَقُولُ تَعَالَى ادْخُلُوا الْجَنَّهَ أَنْتُمْ وَ آبَاؤُکُم» (۵)؛ «براى فرزندانى که پیش از خود فرستادهاید، روز قیامت گفته مىشود: که داخل بهشت شوید، در جواب مىگویند: وقتى داخل بهشت مىشویم که پدران و مادران ما هم، داخل بشوند، از طرف خداى تعالى خطاب مىشود خود و والدینتان داخل بهشت شوید».
«إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا سَبَقَتْ لَهُ عِنْدَ اللَّهِ تَعَالَى مَنْزِلَهٌ وَ لَمْ یَبْلُغْهَا بِعَمَلٍ ابْتَلَاهُ اللَّهُ فِی جَسَدِهِ أَوْ فِی مَالِهِ أَوْ فِی وَلَدِهِ ثُمَّ صَبَرَ عَلَى ذَلِکَ حَتَّى یَبْلُغَهُ الْمَنْزِلَهَ الَّتِی سَبَقَتْ إِلَیْهِ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَل» (۶)؛ «هرگاه بنده مؤمن، خداوند براى او مکان و منزلتى در بهشت تعیین کند ولى عملش با آن تطبیق نکند، یعنى عملش به آن اندازه نیست، خداوند، از باب لطف، او را به بیمارى یا فقر، یا فقدان و از دست دادن فرزندان آزمایش مىکند و به او صبر مىدهد، تا به آن مکان و منزلت موفق شود».
یادتان باشد که خداوند گاهی به خاطر مصالح بالاتر فرزندِ خانوادهای را از حق حیات محروم داشته و بهتر از او را جایگزین میکند همچنانکه در قرآنکریم در داستان موسی و خضر به آن اشاره شده و خداوند فرزند ناخلف خانواده باایمان و متدینی را از آنها میگیرد تا ایمان آنها محفوظ بماند و ایمانشان دچار تزلزل و سستی نگردد.(۷) به هر حال، مرگ فرزند، بهتر از آن است که بد عاقبت و موجب فساد و طغیان شود و یا سبب انحراف والدینش گردد. در روایات، اشاره شده که خداوند به جای آن پسر، دختری به آن خانواده عطا فرمود که هفتاد پیامبر از نسل او به وجود آمدند.(۸)
شما نیز بهتر است واقعیت را بپذیرید و به جای اینکه انتظار معجزه داده باشید تا فرزند فوت شده تان دوباره زنده شود، برای بارداری مجدد اقدام کنید تا خداوند به فضل و عنایت خود فرزند صالح، سالم و نیکوکاری برای شما مقدر فرمایند تا مایۀ چشم روشنی شما گردد.
همواره موفق و کامروا باشید.
پینوشتها:
۱٫ تمیمى آمدى، عبد الواحد بن محمد، تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، قم: دفتر تبلیغات اسلامی، ۱۳۶۶، ص۴۰۷٫
۲٫ «لَو لا اَنَّ الماضی فَرَطٌ للباقی و اَنَّ الاخِرَ لاحِقٌ بالاَوَّلِ،لَحَزَنّا عَلَیکَ یا اِبراهیم. ثُمَّ دَمَعَت عَینُهُ وَ قالَ: تَدمَعُ العَینُ وَ یَحزَنُ القَلب ُوَ لا نَقُولُ اِلّا ما یُرضی الرَّبَّ وَ اِنّا بِکَ یا اِبراهیمُ لَمَحزُونُون»؛ مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، بحارالأنوار، بیروت: دار إحیاء التراث العربی، ۱۴۰۳ق، ج۷۴، ص۱۴۰٫
۳٫ بقره(۲)، آیه ۲۱۶٫
۴٫ نورى، حسین بن محمد تقى، مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، قم: مؤسسه آل البیت علیهم السلام، ۱۴۰۸ق، ج۱۵، ص۱۱۲٫
۵٫ نورى، حسین بن محمد تقى، مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، قم: مؤسسه آل البیت علیهم السلام، ۱۴۰۸ق، ج۲، ص۳۹۲٫
۶٫ شهید ثانى، زین الدین بن على، مُسکّن الفؤاد عند فقد الأحبّه و الأولاد، قم: بصیرتى، بىتا، ص۲۱٫
۷٫ «وَ أَمَّا الْغُلامُ فَکانَ أَبَواهُ مُؤْمِنَیْنِ فَخَشِینا أَنْ یُرْهِقَهُما طُغْیاناً وَ کُفْراً فَأَرَدْنَا أَن یُبْدِلَهُمَا رَبهُُّمَا خَیرًْا مِّنْهُ زَکَوهً وَ أَقْرَبَ رُحمًْا»؛ کهف(۱۸)، آیه ۸۰ و ۸۱٫
۸٫ «أَبْدَلَهُمَا اللَّهُ بِهِ جَارِیَهً وَلَدَتْ سَبْعِینَ نَبِیّا»؛ کلینى، محمد بن یعقوب بن اسحاق، کافی، تهران: دار الکتب الاسلامیه، ۱۴۰۷ق، ج۶، ص۷٫
آقا حمید التماس دعا . شاید ما هم مثل شما بتوانیم تحمل کنیم . با این که چند سال گذشته ولی خیلی سخته . من فرزندم را خیلی دوست داشتم . آنچنان به هم ریخته ام که گاهی نمی دانم در این دنیا هستم یا در خوابم . نیازمند دعا و کمک دوستان خوبی مثل شما هستم
سلام
من حدود ۲۰ روز پیش پسر یک ماهه خودم رو از دست دادم و با دستان خودم در داخل قبر گذاشتم هیچوقت فکر نمیکردم که بعد از آن لحظه دوباره بتوانم زندگی کنم اما خداوند رحمان و بزرگ صبری عظیم را در وجود من و همسرم قرار داد تا تحمل این داغ برایم آسان شود.خدایا خداوندا پسرم را پاره تنم را از تو گرفتم و به خودت سپردم و میخوام به همه ی پدر مادرهایی که مثل من هستن بگویم راضی به رضای خداوند باشید چون بی اذن خداوند بی شک برگی از درخت نخواهد افتاد.یا علی مدد
در روایت است که نوزادانی از شیعه که به رحمت خداوند می پیوندند ، در آن دنیا اموراتشان یا به حضرت فاطمه (س) سپرده می شود یا به حضرت ابراهیم (ع) . خدایش بیامرزد …
سلام کسانی که فرزندشون رو از دست دادن اندوهگین نباشن و فکر های بد رو از خودشون دور کنن و به چیز های خوب فکر کنن چون پیامبر گفته : ( اگر میخواست اتفاق بدی بیاُفتد ولی اگر آن اتفاق بد نیاُفتاد دیگر فکر مکن که اگر آن اتفاق بد میاُفتاد چه میشد ) امام صادق ع : ( هرکس چهل روز پشت سر هم پس از نماز صبح دعای عهد را بخواند خدا او را پس از ظهور امام زمان زنده میکند تا در خدمت امام زمان باشد ) کسانی که فرزندشون رو از دست دادن می تونن این کار رو از نیت فرزندشون انجام بدن تا پس از ظهور امام زمان بچه شون زنده بشه به دیگران هم حتما اطلاع بدید
سلام لطفا آدرس دقیق آیت الله تبریزیان را بفرستید . در ضمن نوبت گرفتن از ایشان به چه صورتی است . ممنون . التماس دعا
سلام . ادرس نمایندگی اول : شهرری میدان شهدای شاملو (فرمانداری) خیابان رفاه
طبابت سه شنبه و پنج شنبه و جمعه
شماره نوبت دهی : ۰۹۳۶۳۰۶۵۴۷۸
دوشنبه چهارشنبه و پنج شنبه ساعت ۲۰
خیر از راه دیگر مثل آی وی اف استفاده کردیم که متاسفانه نتیجه نداد . نمی دانم حکمت خدا چیست که فرزند فردی را از او می گیرد و فرزند دیگر به او عطا نمی کند با اینکه در طول چند سالی که فرزندمان را از دست داده ایم خیلی هم دعا کرده ایم ولی فایده ای نداشته است و همین باعث شده است که بسیار ناامید و بی انگیزه شویم و دیگران هم برداشتهای مختلفی می کنند . دوست دارم اعتقاداتم را حفظ کنم و مثل قبل خداوند را دوست داشته باشم ولی نمی دانم با این شرایط چطور می شود فعلا که اصلا شرایط روحی خوبی نداریم . از طب سنتی هم چیزی نمدانیم . راهنمایی فرمایید .
جدیدا آیت الله تبریزیان موارد زیاد ناباروری را با طب اسلامی درمان کرده است . ایشان متخصص طب اسلامی هستند که جدیدا معروفیت زیادی حاصل کرده اند و متاسفانه دو ماه پیش به نجف نقل مکان کرده اند و انجا مشغول طبابت هستند . ولی نمایندگی های ایشان در ایران فعال هستند . در تهران ، یکی در شهر ری ، یکی در شرق تهران و یکی در تهرانسر فعالیت می کنند . با یک جستجوی ساده در گوگل با کلیدواژه “ناباروری تبریزیان” می توانید اطلاعاتی بدست آورید . اگر اطلاعات بیشتری مانند ادرس و … خواستید در خدمتم .
آقا مسعود من به تازگی پسر یک ماهه خودم رو از دست دادم دقیقا میدانم چه حس و حالی داری ولی تا آخرین نفست به لطف و کرم خداوند شک نکن.یاعلی
سلام ضمن تشکر از مطالب خوبتون . من هم فرزندم را از دست داده ام و ظاهرا دیگر بچه دار نمی شوم چگونه می توانم خودم را آرام کنم با این که به شدت دنبال بچه دار شدن هستیم البته من آدم مذهبی هستم ولی قبول این مسایل فقط گفتنش راحته ولی قبول کردنش به این راحتی که شما می فرمایید نیست . راهنمایی فرمایید . با تشکر .
سلام . با عذر خواهی از شما یک پیشنهاد داشتم . اگر مشکلی در بچه دار شدن دارید می توانید از طب اسلامی بهره ببرید . و بسیاری از کسانی که نابارور بوده اند درمان شده اند . آیا این کار را کرده اید ؟
می گویند هیچ فرزندی جای فرزند دیگر را نمی گیرد هر دو در جایگاه خودشان عزیز هستند و عاقبت خیر و شر یک فرد را جز خداوند نمی داند، چه خیر یا شر فرزند کوچک قبل از ارتکاب ان ها از این دنیا رفته است که عاقبتش برای ما انسان ها مشخص شود و فقط خداوند حکیم از حقیقت خبردار بوده و به حکمت خود کودک را به سوی خود خوانده است. با این اوصاف آیا گفتن اینکه خداوند فرزند ” بهتری” به شما می دهد درست محسوب می شود؟
دوست گرامی . آرزوی اینکه خدای متعال به کسی فرزند بهتر و صالحی بدهد اشکالی ندارد بلکه در روایات و دعا ها هست که خدایا به من فرزند صالح عطا کن و در خواست فرزند صالح خوب است. موفق باشید.