پرسش :
دو سوال دارم اگه ممکنه پیرامون حقوق به طور کلی صحبت کنید حق یعنی چه حقوق یعنی چه چه کسی حق قانون گذاری داره؟؟
پاسخ :
الف) نظریه حقوق طبیعی:
گروهی که در درون خود، دارای اختلاف های جزئی هستند، معتقدند که طبیعت، حق هر موجودی را تعیین می کند. این نظریه، با عنوان »نظریه حقوق طبیعی« شهرت یافته است.
انسان هم، مانند سایر حیوانات، نیازهای طبیعی دارد که اگر تأمین نشوند، زندگی او تهدید شده و نمی تواند دوم بیاورد. پس حق طبیعی انسان است که از هوا، غذا، نور، نباتات و حیوانات استفاده کند تا بتواند به حیات خود ادامه دهد. در یک جمله، استفاده یک موجود از آن چه نیازهای طبیعی او را تأمین می کند، حق طبیعی او است و کسی نمی تواند مانع این استفاده شود.
ب) نظریه قرارداد اجتماعی:
طرفداران نظریه قرارداد اجتماعی بر این باورند که حق ها ریشه در قرارداد اجتماعی دارند و طبیعت، حقی را به کسی نمی دهد؛ اما از آنجا که انسان خود خواه است، پیوسته در اندیشه دست یابی به منافع خویش است و می خواهد بر همه موجودات تسلط پیدا کند تا آنجا که مایل است انسانهای دیگر را هم به خدمت گرفته از آنها بهره کشی کند و به طور غریزی تا آنجا که بتواند، این کار را خواهد کرد؛ ولی از آن جا که انسان، عاقل و هوشمند نیز هست، در می یابد که استخدام و تسلط بر دیگران، عواقب ناخوشایندی را در پی دارد؛ زیرا دیگران در برابر وی تسلیم نمی شوند و پیوسته جنگ، خونریزی، و فساد، دامنگیر او و دیگران خواهد شد و در این صورت هیچ یک زندگی راحتی نخواهند داشت. از این رو، با هم توافق می کنند که خواسته هاشان را با هم هماهنگ و متعادل سازند؛ یعنی هر طرف، از مقداری از خواسته های خود، در برابر دیگران صرف نظر کند تا همه بتوانند زندگی سالم همراه با آرامش و آسایشی داشته باشند و در سایه آرامش و زندگی جمعی، هر یک به بیشترین خواسته خود برسند.
بنا بر این مبنا حقوق، ریشه در قرار داد اجتماعی دارد و هیچگونه ریشه طبیعی و تکوینی ندارند. اساس زندگی جمعی انسان، قرارداد است و حقوق نیز، که لازمه زندگی جمعی است در همان قرارداد اجتماعی شکل می گیرد و پیش از آن، هیچ مبنای عقلانی ندارد.
ج) نظریه حقوق الهی:
اندیشمندان الهی، به ویژه، متفکران اسلامی، خدا را منشاء و اساس حقوق انسان می دانند و در این که خداوند حق دارد حقوقی را برای مردم تعیین کند و یا اگر تعیین کرد، مردم مکلفند به آن پایبند باشند، آن را بپذیرند و به کار بندند، اختلافی بین آنان نیست. البته در تفسیر و بیان فلسفی حقوق الهی، اندیشمندان نامبرده نظریه های مختلفی را ابراز کرده اند.
اخلاق در قرآن, ج۳،آیت الله مصباح یزدی
پاسخ: منابع کارشناسی ارشد حقوق خصوصی عبارتند از:
حقوق مدنی:۱) حقوق مدنی(۱) اشخاص و محجورین…………………………………………..دکتر سید حسین صفایی۲) حقوق مدنی(۲) اموال و مالکیت……………………………………………………دکتر ناصر کاتوزیان۳) حقوق مدنی(۳) اعمال حقوقی…………………………………………………..دکتر ناصر کاتوزیان – جزوه درسی حقوق مدنی (۳) دکتر درودیان – کتاب سقوط تعهدات دکتر شهیدی۴) حقوق مدنی(۴) وقایع حقوقی……………………………………………………دکتر ناصر کاتوزیان- جزوه درسی حقوق مدنی(۴) دکتر درودیان۵) حقوق مدنی(۵) مختصر حقوق خانواده…………………………………………………دکتر صفایی – دکتر اسدالله امامی۶) حقوق مدنی(۶ و ۷) دوره مقدماتی حقوق مدنی عقود معین (دو جلد)……………..دکتر ناصر کاتوزیان۷) حقوق مدنی(۸) شفعه، وصیت و ارث………………………………………………دکتر ناصر کاتوزیان۸) قانون مدنی در نظم حقوق کنونی…………………………………………………دکتر ناصر کاتوزیان۹) قانون مدنی و قانون مسئولیت مدنی۱۰) حقوق تجارت(۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ )……………………………………………………….دکتر اسکینی-دکتر عرفانی۱۱) قانون تجارت۱۲) قانون تصفیه امور ورشکستگی۱۳) قانون صدور چک۱۴) آئین دادرسی مدنی و بازرگانی……………………………………..دکتر سید محسن محمدزاده افشار۱۵) کتاب های دکتر شمس۱۶) قانون آئین دادرسی جدید۱۷) قانون اجرای احکام مدنیمتون فقه:۱۸) لمعه دمشقیه( متون ۱ و ۲)…………………………………………………………..دکتر شیروانی- جزوه متون فقه(۱) دکتر شکاری۱۹) خلاصه شرح لمعه شهید ثانی………………………………………………….رضا شکری نشر پردازش
متون حقوقی:۲۰) Law text21) Law made simple22) G.C.S.E law
می توانید علاوه بر مراجعه به سایت موضوعی حقوق زن که از سایت های موضوعی زیر مجموعه سایت پرسمان است، به منابع ذیل به ترتیب اولویت، مراجعه فرمایید:
۱- جلد ۳۸ و ۳۹ مجموعه کتاب های پرسمان نهاد با عنوان ؛ «شخصیت و حقوق زن» و «حقوق خانوادگی زن»؛ به تلاش جمعی از محققین نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها.
۲- مرتضى مطهرى، حقوق زن در اسلام، تهران: صدرا، ۱۳۷۹٫
۳- عبداللّه جوادى آملى، زن در آیینه جلال و جمال، قم: اسراء.
۴- سید محمدحسین فضلالله، اسلام، زن و جستارى تازه، قم: دفتر تبلیغات اسلامى.
۵- فریده مصطفوى، زن از منظر اسلام، قم: دفتر تبلیغات اسلامى، ۱۳۸۲٫
۶- مهدى مهریزى، آسیبشناسى حجاب، تهران: دانش و اندیشه معاصر.
۷- محمد رضا زیبایى نژاد، اصول شخصیت زن از نگاه اسلام، قم: هاجر.
۸-فریبا علاسوند، زن در اسلام، دو جلد، قم: هاجر.
۹- محمدى اشتهاردى، پوشش زن در اسلام، قم: نمونه، ۱۳۶۸٫
۱۰- مریم معین الاسلام، پوشش و آرایش از دیدگاه پیامبر اعظم، قم: مرکز پژوهشهاى اسلامى صدا و سیما، ۱۳۸۶٫
۱۱- محمد تقى مصباح یزدى، حقوق زن در قرآن، قم: مؤسسهآموزشى و پژوهشى امام خمینى.
۱۲- على صفایى، روابط متکامل زن و مرد، قم: لیلهالقدر.
۱۳- مهدى مهریزى، زن، قم، نشر حرم، ۱۳۷۷٫
۱۴- سید محمد خامنهاى، زن، خانواده و اسلام، بنیاد حکمت اسلامى.
۱۵- سید محمد حسین طباطبایى، زن در اسلام، نشر آثار علامه طباطبایى.
۱۶- فتحیه فتاحى زاده، زن در تاریخ و اندیشه اسلامى، مرکز پژوهشهاى اسلامى صدا و سیما.
۱۷- زهرا گواهى، سیماى زن در آیینه فقه شیعه، سازمان تبلیغات اسلامى، ۱۳۴۹٫
برچسبحق در اسلام حق در روایات حق در قران حق قانون گذاری در اسلام حقوق الهی حقوق الهی چیست حقوق الهی در روایات حقوق الهی در قران حقوق در اسلام
سلام لطفا توضیح بدین که چشم سوم چیست و آیا دین این مسئله رو رد میکنه یا نه؟منظور از چاکراه چیست؟کسایی که میگن چشم سومشون کمی بازه دچار توهم شدن یا واقعا یه چیزایی رو میبینن؟شنیدم که میگن آیه الله بحجت و خیلی از علمای دیگه داری چشم سوم بودن؟میگن اگه چشم سومو بتونی اوصولی و از راه دینی باز کنی به عرفان معنوی میرسی و به خدا نزدیک تر میشی و از دلبستگی های این دنیا ازاد میشی…اینا تا چه حد درسته؟لطفا یکم بیشتر درمورد این مسائل توضیح بدین،درمورد اینا اصلا حرف نزدین….
سلام . چیزی به اسم چشم سوم وجود ندارد . ما مسلمانان آن را بنام چشم قلب یا چشم باطن می نامیم . اطلاعات بیشتر :
http://masjedaliasghar.ir/?p=6454
سلام لطفا توضیح بدهید تمدن کنونی غرب که از انقلاب صنعتی شروع شده آیا نتیجه استعمار و استثمار و توسعه طلبی و قتل و غارت بوده؟ پس این چنین پایه های این تمدن پوشالی بر ظلم بنا شده؟؟ سوالم این است اگر فلان حکومت کشور رفته منابع یک کشور دیگری را برداشته آیا این از نظر شرعی اشکال داشته یا دارد؟ آیا این مرز بندی هایی که الان کشیده شده [ و مبنای آن نژادی و به نظر من صهیونیستی است که ملاک را نژاد تبلیغ کرده ] مورد تایید دین هست؟! آیا توسعه طلبی به طور مطلق بد است؟ آیا حمله اعراب به ایران مورد تایید اسلام است؟ آیا پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله ) شروع کننده جنگی بودند؟
پاسخ :۱٫ رنسانس و انقلاب صنعتی در غرب یکی از زمینه های استعمار و غارت منابع سایر کشورها توسط این تمدن نو ظهور بود زیرا در اثر انقلاب صنعتی در غرب ، امکانات داخلی این کشورها (بازار فروش، مواد اولیه، فرصتهای سرمایهگذاری) دیگر پاسخگوی نیازهای روزافزون آنها نبود و آنها را وادار به دستاندازی به کشورهای دیگر کرد. در حقیقت استعمار در باطن خود تلاشی است برای گسترش فعالیتهای تجاری و صنعتی بورژوازی کشورهای پیشرفته غربی در کشورهای دیگر و هدف از آن بهرهبرداری از منابع و امکانات آنها برای پاسخگویی به نیازهای روزافزون توسعهی سرمایهداری است. مقام معظم رهبری فرمودند: «یکی از بزرگترین جنایتهائی که به بشریت شد، این بود که در انقلاب صنعتی در دنیا در این دو سه قرن، علم وسیلهای شد برای زورگوئی. انگلیسها که جزو پیشروان انقلاب صنعتی بودند، از این امکانِ خودشان استفاده کردند برای راه افتادن در اطراف دنیا و به زنجیر کشیدن ملتها. شما میدانید در دوران حاکمیت انگلیسها در شبهقاره، در این صحنهی بزرگ و ثروتمند چه گذشت؟ فقط هم شبهقاره نبوده؛ تمام منطقهی شرق آسیا سالهای متمادی – بیش از یک قرن – زیر چکمهی اینها بوده و با ابزار علم که اینها داشتند، بر مردم مسلط شدند؛ مردم به… بیشتر بخوانید »
سلام منظور از آرمانگرایی چیست؟ آیا منظور متعهد بودن است؟ آیا ایدئولوژی رو بنای جهان بینی و فلسفه است؟ چگونه عمل آدمی نتیجه فلسفه او در زندگی میشود؟ چگونه اثبات میکنیم که ایدئولوژی آدمی نتیجه جهان بینی اوست؟ آیا دوران ایدئولوژی به سر آمده؟! آنهایی که دین را به اسم ایدئولوژی میکوبند حرفشان چیست؟ آیا لیبرالیسم دین و ایدئولوژی است؟
پاسخ :با عرض سلام. ۱ـ منظور از ارمانگرایی چیست؟ در زبان عرف، آرمانگرایی یعنی اهدافی کلان برای خود مشخّص نمودن و زندگی را برای رسیدن به آن اهداف کلان، تنظیم کردن. آرمانگرایی به معنی کمالگرایی هم به کار میرود. امّا در اصطلاح فلسفی، آرمانگرایی یا ایدئالیسم اخلاقی، به معنی ستایش یا دنبال کردن اصول یا اهداف متعالی یا حقیقی و به تعبیر دیگر، پیگیری مصرّانهی «آرمان» یا «ایدئال» است. این مفهوم معمولاً در برابر «واقعگرایی» یا «رئالیسم» قرار میگیرد که به معنی تسلیم شدن در برابر واقعیتهاست. ۲ـ ایا ایدیولوژی رو بنای جهان بینی و فلسفه است؟ «مکتب و ایدئولوژى یعنى یک تئورى کلى، یک طرح جامع و هماهنگ و منسجم که هدف اصلى، کمال انسان و تأمین سعادت همگانى است و در آن، خطوط اصلى و روشها، بایدها و نبایدها، خوبها و بدها، هدفها و وسیلهها، نیازها و دردها و درمانها، مسئولیتها و تکلیفها مشخص شده باشد و منبع الهام تکلیفها و مسئولیتها براى همه افراد بوده باشد.» (مجموعهآثاراستادشهیدمطهری، ج۲، ص۵۷) روشن است که هر مکتب و ایدئولوژی، مبتنی بر یک جهانبینی است. جهان بینی یعنی نوع نگرشی که شخص به جهان خلقت و انسان و خدا دارد. نحلههای فلسفی هم هر کدام نوعی جهانبینی هستند؛ امّا هر جهانبینی،… بیشتر بخوانید »